Přehled knih - Věk smrtelníků

Obsah článku:
Tři knihy provádějící nás každodenním životem na Krynnu, nejedná se o romány či novely, ale spíše turistické průvodce po způsobu života na Krynnu během jednotlivých ér Věku smrtelníků.

Bertrem’s Guide to the Age of Mortals, N.V. Berberick, P. B. Thompson, S. ‘Stan!’ Brown
Podtitulek této knihy je Každodenní život na Krynnu během Pátého věku. Jako taková je kniha především určená lidem kteří se o Krynn zajímají, nebo na něm hrají herní kampaně. V knize se dozvíme o politice, výuce a vůbec o obecných záležitostech Krynnu. Jako takový se jedná spíše o herní doplněk – zdrojový materiál, který ovšem neobsahuje žádné systémové statistiky. Podobně jako jiné poslední herní moduly Dragonlance se snaží spojit hraní a čtení. Jedná se o prvotřídní knihu, nabízející čtenáři zachytit ducha Krynnu, a všem herním Vypravěčům pak nabízí pohled na způsob fungování fantasy světa.

Bertrem’s Guide to the War of Soul vol. 1, N.V.Berberick, M. Herbert, J. Crook
Další průvodce se trochu odlišuje od toho předchozího. Bertrem, známí již z Dragonlance Legend zde v esejích následuje život obyčejných obyvatel Krynnu a obzvláště pak jakým způsobem do jejich života zasáhla titulní válka. Jedná se o krátké novelizace u kterých se nejedná o hrdinské a epické příběhy ale zároveň se nejedná o pojednání o politice, jídle, či vzdělávání z předchozího titulu.

Bertrem’s Guide to the War of Souls vol. 2, D. Perrin, M. Herbert, S. ‘Stan!’ Brown
Poslední díl se také vrací k Válce duší, a je psána stylem předchozího dílu. Ovšem nyní se podíváme na samostatné drakoniánské království v Tyru, budeme se zajímat o Urkhanské červy a zavítáme i mezi šotky.
< Bertrem's Guides >
Age of Mortals The Champions
Napsal Dalcor 26.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 10 příspěvků.
ČAS 0.12184500694275 secREMOTE_IP: 3.145.19.242