Přehled knih - Věk smrtelníků

Obsah článku:
Zatím šest knih vracejících se k událostem krátce před, po a při Válce duší očima postav které se ve War of Souls přímo vyskytují.

Conundrum, J. Crook
Příběh Konundruma známého už z války duší a jeho lodi je také příběhem nezávislé skupinky gnomů kteří chtějí podplout Ansalonský kontinent a zjistit jak to že tak velký kus kamene plave.

The Lioness, N.V. Berberick
Po té co se v knize Puppet king stane Gilthasova milenka členem odboje, nezbývá jí, v pokračování příběhu Gilthase a Kerian, než se celého odporu ujmout jako vůdkyně. Díky hřívě světlých vlasů jí brzy nikdo neřekne jinak než Lvice. Jelikož se mi příběh Gilthase a Kerian z celé Války duší líbí nejvíce nelze jinak než doporučit.

The Dark Thane, J. Crook
Už v několika knihách Dragonlance jsem měl problém že se osobnost jedné osoby v rukách různých autorů zásadně mění knihu od knihy. A podle recenzí které jsem vyhledal to bude příběh nejvyššího Théna Tarna, který vystupuje i ve Válce duší. Kniha Jeffa Crooka se poctivě věnuje trpasličí kultuře a jelikož je to jedna z mála knih Dragonlacne kde konec není až tak předvídatelný (rozuměj dobře to skončí) a jasně dobrý a je vůbec psána trochu temnějšími tóny, nezbývá než doporučit.

Prisoner of Haven, N.V. Berberick
Dva ženské charaktery, Usha, znuděná žena ve středních letech a její švagrová Dezra která se snaží být co nejvíce neženská jsou zadrženi v Ochranově. Oba charaktery nudné, ale zápletka knihy dobrá. Zaobírající se odbojem proti Temným rytířům, hlavně pak únikům informací o odboji. Zoufalé manželky v Dragonlance? Možná, kniha je ovšem dobře přijímaná, snad až na trochu temnější konec a zmiňované nudné charaktery.

Wizard’s Conclave, D. Niles
Na konci Války duší se do světa vrátili bohové a s nimi i kouzelnická magie. Jenže kdo povede kouzelníky ke staré slávě? Vůdce černých plášťů Dalamar, kouzelník bezdomovec, který nemá už ani vlastní magickou knihu? Vůdce bílých plášťů Palin, který se vzdal magie? Nebo paní Jena, vůdkyně rudých plášťů, která stále pátrá kouzelnících ovládající klasickou Vysokou magii ze starých časů? A co je nejhorší, poslední stojící věž obsadili dva čarodějové, chystající se ji zničit. Ovšem je tu mladá učednice Coryn, schopná učit se jak magii čarodějnou, tak i kouzelnickou… Kniha představuje Nilesovu titulární postavu Coryn, které využívá i v dalších svých pracech. Niles patří k nejlepším spisovatelům DL, ovšem s kánonem si nikdy moc nepotykal.

The Lake of Death, J. Rabe
Kniha navazuje na dvě předchozí série od Jean Rabe – na Draky nového věku a Dhamonovu Ságu. Bohužel kniha patří k tomu horšímu, sice uzavírá Dhamonův příběh započatý právě v Dracích nového věku, ale způsobem, který se nejen zdlouhavě čte. Díky mnoha opisům a „fleshbackům, navíc postrádá logiku a trpí řadou vnitřních chyb.
< Age of Mortals >
The Dark Disciple Bertrem's Guides
Napsal Dalcor 26.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 10 příspěvků.
ČAS 0.13130593299866 secREMOTE_IP: 18.188.152.162