Přehled knih - Klasické období

Obsah článku:
Chaos War
Série Válka Chaose obsahuje pětici knih dále rozvíjející příběh a období knihy Draci letního žáru. Tedy období Druhé Pohromy, kdy se všichni obyvatelé Krynnu museli postavit otci bohů Chaosovi.
The Last Thane, D. Niles
Klan Hylarů obývající Strom života Thorbardinu je pod útokem. Zatímco většina armády Hylarů je mimo trpasličí pevnost bojujíc proti chaosu, stojí v pádu Stromu života jen trpasličí tvrdohlavost.
Tears of the Night Sky, N.V. Berberick a L.P. Baker
Když se ctěná dcera Paladinova Crysanie rozloučí s Palinem a Ocelem před Šoikanovým hájem, rozhodne se hledat odpovědi na Chaosovu hrozbu hluboko ve své duši. Crysanie cestuje do nerackého chrámu Takhisis jen s malým doprovodem. Bohužel zápletka knihy nebyla využita tak, jak si zasloužila a Slzy nočního nebe patří k tomu průměrnému i horšímu co bylo z DL napsáno.
Puppet King, D. Niles
Král loutka, tak říkají Gilthasovi v Qualinestu. Ale Gilthas je synem svých rodičů. Když je postaven před volbu okupace Qualienstu, je schopný se rozhodnout a začít budovat odboj. V tom je mu nápomocna mladá divá elfka Kerian, která zprostředkuje spojení mezi králem uchvatitelem a pravým králem Porthiem. Jenže se blíží Plameny chaosu. Jestliže předchozí svazek Tears of the Night sky byl špatný, pak Král loutka naopak paří k tomu nejlepšímu, co bylo o Dragonalcne napsáno. Rozvíjí příběh Gilthase a Keriany započatý v Druhé generaci, příběh, jehož pokračování zasahuje až za Válku duší.
Reavers of the Blood Sea, R.A. Knaak
Tato kniha je široce oblíbená, zatímco recenze, kterou jsem četl, jí hodně ztrhala. Jednoduchá zápletka o boji minotaurů s rytíři Takhisis je osvěžována přítomností dvou bohů, kteří jsou převážně ve stínu svých nadřízených. Kiri-Jolith a Sargonnas jsou dvě hlavní mocnosti uctívané minotaury. Ovšem Kiri-Jolith je uctíván jen tajnou sektou říkající se Kazelati na počest zakaldatele – Kaze z Legendy o Humovi.
The Siege of Mt. Nevermind
Nevím, který blázen by obléhal horu Stačilo, obývanou nejbláznivějšími tvory Krynnu – gnómy. Bohužel kniha trpí tím, že se nepovedlo gnómy popsat příliš stylově, tak, jak je známe jako vedlejší postavy z jiných knih. Na druhou stranu je to pro někoho možná dobře. Když se Rytíři Takhisis pokouší okupovat horu Stačilo, musejí se jim gnómové postavit. A co k tomu potřebují? Vynález, který dokáže, že všechny gnómské stroje budou fungovat!
< Chaos War >
Samostatné knihy Classics
Stav k 22.4. 2008
Napsal Dalcor 23.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
ČAS 0.11753106117249 secREMOTE_IP: 3.145.10.45