Přehled knih - Klasické období

Obsah článku:
Classics
Série spojující knihy různých žánrů.
Murder in Tarsis, J.M. Roberts
Velice kladně přijímaná kniha vypráví detektivní příběh vraždy ambassadora Krvavého šípa. Tu se snaží vyřešit skupinka prazvláštních „hrdinů“. Inteligentní příběh s kvalitními postavami a pro Dragonlance neobvyklou zápletkou.
Dalamar the Dark, N.V.Berberick
Další široce oblíbená i dobře hodnocená kniha vypráví příběh nejznámějšího temného elfa Ansalonu - Dalamara Argenta - od dob, kdy na konci války kopí najde zálibu v temné magii a je vyloučen ze silvanestské společnosti.
The Citadel, R.A.Knaak
Klasická Knaakovka. Jednoduché a přímé dobrodružství s průhlednou zápletkou. Právě díky tomu, že si Knaak vytříbil tento jednoduší styl, jsou jeho knihy díky mixu akce a dobrodružství velmi oblíbené a nejinak je tomu i zde. Kněz dobra se snaží najít svou milou unesenou černým čarodějem. Tenhle černý čaroděj vládne obrovskou mocí a dokázal vytvořit i létající citadelu.
The Inheritance, N.V. Berberick
Názory na tuto knihu se rozcházejí. Zatímco ženy si ji více než oblíbily, u mužů se pohybuje lehce nad průměrem. Červená knihovna v Dragonlance? Po detektivce by mě to nepřekvapilo, ale The Inheritence je něco navíc. Autorka píše knihu dospělým jazykem a vyrovnává se i s dospělým tématem, což je v Dragonlance, psané převážně pro náctileté, ojedinělé. Postavy a základní zápletka je výborně vypracovaná, i když známe konec. Vždyť příběh unesené elfí šlechtičny a jejího lidského únosce vyvrcholí, jak všichni víme, narozením Tanise.
Stav k 22.4. 2008
Napsal Dalcor 23.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
ČAS 0.14642000198364 secREMOTE_IP: 3.133.145.76