Svět

Geralt
14.7.2010 22:38
Alternativní konec Legend
Fanouškovský příspěvek z DL Nexu, který nabízí zajímavý alternativní vývoj Krynnu po konci Války Modré dámy (knižní Legendy). Co by se stalo, kdyby Raistlin v Propasti, kam se vypravil svrhnout Takhisis z trůnu a zaujmout její místo, prohlédl? Nikoli kvůli svému dvojčeti, jak je tomu v knize, nýbrž ještě předtím. Když mu Lady Crysania díky své oběti umožní překonat nástrahy Propasti, Raistlin prohlédne a rozhodne se kvůli Crysanii a její lásce vzdát svých ambicí, neboť ani největší moc by nezaplnila prázdnotu a samotu v jeho nitru. Rozhodne se, že místo souboje s Takhisis raději zachrání Crysanii a vrací se s ní zpět na Krynn, zříká se černého pláště, světovládných ambicí a lituje svých dřívějších skutků. Mágovým předčasným návratem z Propasti se však spustí lavina událostí, které zaskočí všechny na Krynnu a tok dějin se začne ubírat nečekaným směrem...

Celý článek: Age of the White Hourglass
Autorská citace #1
14.7.2010 23:09 - Alnag
Fanoušci jsou správně americky odkojení a chtějí alespoň pro Raistlina dílčí happy-end zatímco autoři jim pořád sunou víc DLkový dystopický podtón, co?
Autorská citace #2
15.7.2010 08:40 - Geralt
Což o to, cukrkandlové je to až hanba, ale líbí se na tom hlavní myšlenka alternativního poválečného vývoje: že napravený Raistlin a do něj bezhlavě zamilovaná Crysania paradoxně přispějí k rozkolu sil dobra, místo aby Krynn kráčel ke světlejším zítřkům, jak by se čekalo. Krásná ironie osudu. Crysaniino rozhodnotnutí totiž vyvolá v Paladinově církvi hluboké schizma a vznikne radikální a vlivný odštěpenecký proud, který postupně naváže na ty nejhorší tradice teokratické vlády Kněze-krále z posledních let před Pohromou. Plus k tomu platí, že i v této budoucnosti se chystá nástup rytířů Takhisis, kterým nyní ještě vydatně pomáhá zhrzený Dalamar, jenž nemůže překousnout "vyměknutí" svého někdejšího mistra. Upřímně, takhle vnitřně rozervaný Krynn mě láká ke hraní víc než ten příručkově-knižní.
Autorská citace #3
15.7.2010 11:02 - wraiths
geralt píše:
naváže na ty nejhorší tradice teokratické vlády Kněze-krále
To je jak z naseho sveta: "historie se stale opakuje" ;-).

Geralt: jsem vzdy tusil, že ty rád politikaření a pletichy, ale aby se DLko az takhle zamotalo. To je až moc. jen jsem nějak nezachytil co se stalo s trpaslikama? asi si dal kutaji ve svych horach...
A nebo kopcový jsou více nachylní ke konversi víry v Paladina. Staví se velké vojsko(Neidar, praví kneží a rytiři kladiva). Vojsko vtrhava do Thorbardinu a vypuká druhá bratrovražedná válka. atd. :-)

No nevím jestli by tím byl Dalcor nadšený a pustil se do hraní tohohle :-)). i když...
Autorská citace #4
15.7.2010 17:43 - Geralt
No, trpaslíci mají v tu dobu svých radostí dost, protože falešní kněží obnoví edikty Kněze-krále proti nelidem a začne tvrdá perzekuce ostatních ras, které se (nepozřetelně) ocitnou v dosahu.

Každopádně to období má své kouzlo, ve srovnání s knižním vývojem po Válce Modré dámy se mi zdá dokonce i pestřejší, protože otevírá docela lákavé příběhové možnosti.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

ČAS neregistrovaní : 0.0014209747314453 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 24 >
ČAS 0.056249141693115 secREMOTE_IP: 34.234.83.135