Draci letního žáru

Draci letního žáru pod drobnohledem Sturma
Napsal Sturm
Draci letního žáru
Margaret Weis a Tracy Hickman
Před Vánocemi 2006 se všichni čeští fanoušci konečně dočkali znovuvzkříšení ságy DragonLance na našem trhu.
Práva tuto ságu po Návratu převzal FANTOM Print a my jen můžeme doufat, že bude dodržovat pravidelnější (a časově kratší!) intervaly mezi vydáním jednotlivých dílů.
FANTOM Print symbolicky začíná tam, kde Návrat skončil. Prvním svazkem se stávají Draci letního žáru, ale pozor, V JEDNOM SVAZKU! Ocitáme se 25 let po Válce kopí a znovu se setkáváme s našimi starými známými: Tanisem, Tasem, Raistlinem, Karamonem a dokonce i se Sturmem. Hlavní roli zde už ale hraje mladší generace. To znamená, že se setkáme s Ocelem Ostromečem (syn Sturma a Kitiary!), Palinem (syn Karamona a Tiky) a Ušou (možná Rastlinova dcera?..čtenáři sami poznají pravdu) a mnoha dalšími.
Královna Takhisis chystá konečný návrat na Krynn a zdá se, že tentokrát ji už nic nezastaví. Ani hrstka statečných solamnijských rytířů, obklíčených ve Věži Nejvyššího kněze, kde kdysi položil život Sturm Ostromeč.
Nakonec se staneme svědky toho, že to nejhorší nebezpečí jaké existuje dokáže spojit i odvěké nepřátele a pokusit se zachránit Krynn. Na Krynn totiž příchází bůh Chaos. Zdá se, že tentokrát již Krynn nic nezachrání. Z celé knihy lze cítit, že si Margaret Weiss a Tracy Hickman pomalu dělají cestu pro nový Věk na Krynnu, a to znamená i pro nové postavy. Staří známí postupně odcházejí a předávají otěže těm mladším.
Kniha je čtivá, děj má spád, takže kniha se čte jedním dechem. Překlad je slušný a úpravě tohoto vydání dávám za jedna. Hlavně obálce od Matta Stawického, kterého osobně považuji za nejlepšího ilustrátora DragonLance.
Takže, kdo má zájem o kvalitní a inteligentní fantasy román, mohu jen doporučit… I když původní Kroniky jsou původní Kroniky
Napsal Sturm 31.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
ČAS 0.11966514587402 secREMOTE_IP: 3.145.183.137