Hrdinové 1 - Legenda o Humovi

Sturmův pohled na Legendu o Humovi
Napsal Sturm
Legenda o Humovi
R.A. Knaak
Na začátku roku 2007 měl FANTOM Print premiéru v rámci Dragonlance. Tu čest dostala Legenda o Humovi od Richarda A. Knaaka.
Ocitáme se dlouho předtím, než byla Válka kopí, to znamená, že se tu nesetkáme s nikým z našich oblíbenců z Kronik a Legend.
Hlavní postavou je mladý solamnijský rytíř Huma a my se spolu s ním vydáváme do krvavých bitev a seznamujeme se s minotaurem Kazem, stříbrnou dračicí a dalšími. Královna Takhisis se snaží ovládnout Krynn (nečekaně :-)) a náš hrdina začíná chápat, že pro záchranu Krynnu bude třeba zaplatit i cenu největší.
Děj knihy plyne ke svému cíly jen v jedné linii příběhu, to znamená, že Humu provázíme doslova na každém jeho kroku. Postava Humy je dobře vykreslená, čtenář chápe jeho činy i myšlenkové pochody, i když musím přiznat, že Sturm v původních Kronikách mi přišel vykreslen lépe (toť můj „neobjektivní“ názor, protože Sturm je můj největší favorit z celého Dragonlance :-)).
Úprava knihy opět za jedna (jako snad pokaždé u FANTOM Printu), pěkná obálka a kvalitní překlad.
Konečný verdikt: kvalitní fantasy román, který ničím nepřekvapí, ale také ničím nezklame. Povinná četba pro každého fanouška DragonLance.
Napsal Sturm 30.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.093820095062256 secREMOTE_IP: 3.128.79.88